Οι επαφές του Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ

Θερμή ήταν η υποδοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πλέον πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ, όπου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε, σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Όπως δήλωσε μετά τις συναντήσεις ο Γ. Παπανδρέου, ανέλυσε στους συνομιλητές του τις εξελίξεις, την κρίση στην Ευρωζώνη, καθώς και «τις προτάσεις μας, τις ελληνικές, για μια αναπτυξιακή προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, είπε, «εξέθεσα τις μεγάλες προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός και η Κυβέρνηση συνεργασίας, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που έχουμε στην Ελλάδα, αλλά και να κάνουμε την οικονομία μας πιο δίκαιη, πιο βιώσιμη και πιο ανταγωνιστική». Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ τα τελευταία δύο χρόνια και χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμό και την ενέργεια. Τόνισε δε ότι «η ανάγκη να υπάρχει ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή, να υπάρχει το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς, είναι βασικό στοιχείο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ρωτήθηκαν σχετικά με τη απουσία Παπανδρέου από την Ελλάδα για να επισκεφθεί το Ισραήλ, τόνιζαν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο πρωτεργάτης στην αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια συνάντηση, στην οποία μετείχαν πολλοί υπουργοί και επιχειρηματίες.