Ντεβρίμ φίλε… ισχύει γι’ αυτό το δώρο το χριστουγεννιάτικο;

Ο συνήθως χαμηλών τόνων, ευγενής, συμπαθέστατος και καλός γνώστης των ναυτικών θεμάτων, Τούρκος ιδιοκτήτης του αξιόλογου ιστοχώρου «http://turkishnavy.net/», Ντεβρίμ Γιαγιλαλί, εκνευρίστηκε λίγο, σε σχέση πάντα με το σύνηθες ψύχραιμο ύφος των γραπτών του από τα οποία απουσιάζουν αιχμές για οποιονδήποτε (σε αντίθεση με εμάς!), σπεύδοντας μάλιστα να τάξει… χριστουγεννιάτικο δώρο σε όποιον του απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε και θα δείτε παρακάτω.

Το «Hellenic American Leadership Council», ελληνοαμερικανική οργάνωση προώθησης των ελληνικών εθνικών θεμάτων και θέσεων, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παραχωρήσουν στην Τουρκία δύο φρεγάτες κλάσεως «Oliver Hazard Perry», τις USS Halyburton (FFG–40) και USS Thach (FFG–43).

Ο Ντεβρίμ λοιπόν που μετέδωσε την είδηση, θύμωσε λιγάκι διότι στο έγγραφο που ανακάλυψε δεν μπορεί πουθενά να εντοπίσει ότι προορισμός των φρεγατών είναι η Τουρκία. Χωρίς την παραμικρή διάθεση να τον πικάρουμε και με κίνητρο το χριστουγεννιάτικο δώρο που υποσχέθηκε (έχουν και κάτι γλυκά εκεί στην Πόλη, να γλύφεις τα δάχτυλά σου… αρκεί να ξέρεις που θα πας!).

«Let us read the bill Naval Vessel Transfer Act of 2012. Anyone who can spot the words “Turkey”; “Turkish Navy”, “USS Halyburton”, “USS Thach” will get a special Xmas gift from me.» Το έγγραφο στο οποίο παραπέμπει είναι στη διεύθυνση: http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/BILLS-112hr6649ih/html/BILLS-112hr6649ih.htm

Λέει ότι όποιος μπορέσει να εντοπίσει αυτά που έχει σε ομοιωματικά, θα δικαιούται ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο από τον ίδιο: «The HALC is short for hallucination?»… κακίες Ντεβρίμ, κακίες, δεν σου πάει! Εκεί όντως δεν υπάρχει, υπάρχει όμως αλλού, άρα οι Ελληνοαμερικανοί δεν έχουν πάθει παραισθήσεις (hallucinations), εσύ δεν το είδες αναλυτικά!

Ας επισκεφθεί λοιπόν ο Ντεβρίμ τη σελίδα «http://hellenicleaders.com/blog/» και ακριβώς κάτω από τη φωτογραφία με τα δυο πλοία, εντός παρενθέσεως γράφει «PDF». Ένα κλικ με το ποντικάκι του υπολογιστή (!) και μπαίνει στο ντοκουμέντο. Αν πάει στη δεύτερη σελίδα και στις σειρές 15-18 θα διαπιστώσει ότι γράφει τα ακόλουθα:

«(3) TURKEY.—To the Government of Turkey, the OLIVER HAZARD PERRY class guided missile frigates USS HALYBURTON (FFG–40) and USS THACH (FFG–43).»

Αντί επιλόγου, παραπέμπουμε στο τίτλο της ανάρτησης! Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι μιλούσε για ένα συγκεκριμένο έγγραφο! Έτσι κι αλλιώς, είμαστε βέβαιοι ότι εάν πηγαίναμε στην Πόλη και τον συναντούσαμε, μια χαρά θα περνούσαμε, έστω κι αν απόψεις να μας άλλαζε δεν θα τα κατάφερνε… Κι επειδή το έχει ξανακάνει, είμαστε βέβαιοι ότι θα ανανεώσει την ανάρτηση με το καινούργιο στοιχείο.

ΥΓ. Για λόγους δεοντολογίας, το συγκεκριμένο θέμα, στην Ελλάδα, το δημοσιοποίησε το «defencenet.gr». Εκεί το είδαμε εμείς τουλάχιστον δημοσιευμένο. Είναι απολύτως υπαρκτό, μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης.