Νταβούτογλου και Ισραηλινοί σε νέες περιπέτειες!

Η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν» έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα ανάμεσα σε Τούρκους και Ισραηλινούς, το οποίο είναι απόλυτα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις.

Πρωταγωνιστές ο πολύς Αχμέτ Νταβούτογλου (ο φίλος του Δ. Αβραμόπουλου, για αν μη ξεχνιόμαστε…) και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ (αποχωρεί σύντομα από τη θέση του και αποσύρεται από την πολιτική). Το περιστατικό καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του φημισμένου συνεδρίου για τα θέματα ασφαλείας στο Μόναχο της Γερμανίας τον Φεβρουάριο.


Ο Νταβούτογλου, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα, αρνήθηκε να σφίξει το χέρι του Μπάρακ κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου, επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά η οποία ναι μεν ήταν άκρως αντιπροσωπευτική της πραγματικής κατάστασης στις διμερείς σχέσεις, από την άλλη όμως ήταν εντελώς υπεροπτική, τη στιγμή που το μήνυμα που ήθελε να στείλει θα μπορούσε να το κάνει, ίσως και πειστικότερα, κρατώντας το χέρι του συνομιλητή του…

Είδε και απόειδε ο Μπάρακ και «κατάπιε» την προσβολή λέγοντας: «Καθώς η απόσταση ανάμεσα στα δυο μέρη του τραπεζιού είναι μεγάλη, δεν μπορούμε ο ένας να φθάσει το χέρι του άλλου». Για να λάβει την απάντηση από τον «ηλίθιο», κατά τον Έντουαρντ Λούτβακ, συνομιλητή του «όχι, το πρόβλημα δεν είναι η απόσταση του τραπεζιού. Πάντα θα υπάρχει απόσταση ανάμεσά μας, εκτός κι αν ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις μας»! Η νεοθωμανική υπεροψία σε όλο της το μεγαλείο!

Μία και μόνο παρατήρηση, πέραν του αυτονόητου, του θαυμασμού για την ψυχραιμία του Εχούντ Μπάρακ που δεν «διαολόστειλε» τον ανάγωγο συνομιλητή του και αυτή αφορά την ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση:

Σοβαρά θεωρείτε κύριοι ότι με τέτοια άτομα και τέτοιες νοοτροπίες θα μπορέσετε να βρείτε λύση στα προβλήματα; Σοβαρά είστε τόσο ανίκανοι να διαπιστώσετε ότι στόχος τους είναι να σας δουν γονατιστούς… και μάλιστα χωρίς να μπορείτε να τους κοιτάξετε; Δεν μαζεύεστε όσο είναι καιρός; Δεν θα πληρώσει ο Ελληνισμός τις ανεπάρκειες των ηγεσιών του… των «ρητόρων» όταν είναι στην αντιπολίτευση, ή μήπως αυτό θα γίνει;