Νεκρός ο υιός του Καντάφι; (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Ανανέωση 15:28 – Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Αραμπίγια, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης του Μ. Καντάφι, δήλωσε ότι ο Χαμίς Καντάφι δεν είναι νεκρός.

Ακόμα δεν έχουν υπάρξει περαιτέρω πληροφορίες από δημοσιογραφικές πηγές στη Λιβύη, οπότε είναι άγνωστο το κατά πόσο ισχύουν οι ανακοινώσεις των δύο πλευρών.
————————
Εκπρόσωπος Τύπου των επαναστατών ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών την Πέμπτη, στην πόλη Ζλίταν, σκοτώθηκε ο Χαμίς Καντάφι, μαζί με άλλα 31 άτομα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των επαναστατών, ο Χαμίς Καντάφι, τα αεροσκάφη βομβάρδισαν κέντρο επιχειρήσεων των δυνάμεων του Καντάφι, μέσα στο οποίο, όμως, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ο υιός του Μ. Καντάφι και άλλοι στρατιώτες.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στη Νάπολη δήλωσαν ότι γνωρίζουν για τις δηλώσεις του εκπροσώπου των επαναστατών, ωστόσο, δε μπορούν να επιβεβαιώσουν το θάνατο του Χ. Καντάφι.

Εχθές, Πέμπτη 4/8, τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη εκτέλεσαν 117 εξόδους εκ των οποίων οι 44 ήταν για αποστολές κρούσης. Προσέβαλαν μία αποθήκη πυρομαχικών, μία στρατιωτική εγκατάσταση, δύο πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων κι ένα αντιαεροπορικό σύστημα.