Ναυπηγικές επενδύσεις στα ΗΑΕ η Fincantieri…

Τα ιταλικά ναυπηγεία της Fincantieri, τα οποία αποτελούν έναν από τους ανταγωνιστές των ελληνικών, δημιούργησαν κοινοπραξία με την Al-Fattan Ship Industries, εταιρεία των Εμιράτων, και την Melara Middle East, με την ονομασία Etihad Ship Building.

Στα εγκαίνια της εταιρείας παρευρέθηκε ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας, Τζιαμπάολο ντι Πάολα, και ο Ιταλός πρέσβης στα ΗΑΕ, Τζιόρτζιο Σταράτσε.

Στις δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fincantieri, Τζιουζέπε Μπόνο, δήλωσε ότι η Etihad Ship Building, θα αποτελέσει το βασικό κέντρο λογιστικής υποστήριξης στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, στα πλαίσια της ναυπήγησης πλοίων για τις ναυτικές δυνάμεις της περιοχής και της ενίσχυσης των οικονομικών και διπλωματικών σχέσεων.

Τόνισε ότι τα ΗΑΕ είναι στρατηγικό σημείο στην έναρξη της πορείας της εταιρείας στην περιοχή του Περσικού, λόγω των πολεμικών και εμπορικών ναυπηγήσεων. Εξάλλου, η σχέση της Fincantieri με τα ΗΑΕ άρχισε να λαμβάνει μορφή από το 2009, με την κατασκευή μίας κορβέτας κλάσης “Abu Dhabi” και δύο περιπολικών σκαφών stealth, τα Falaj 2, τα οποία θα παραδοθούν το 2013.

Επόμενο βήμα είναι η ενίσχυση των υποδομών, για τη δυνατότητα ναυπήγησης πλοίων με μήκος πάνω από 30 μέτρα και για την υποστήριξη αναβαθμίσεων των υπαρχόντων μονάδων.

Αν κάτι είναι σίγουρο είναι ότι λεφτά όντως υπάρχουν… αλλά απαιτούν μυαλό, δουλειά και πρωτοβουλίες.