Νέες επιτυχείς βολές του Leopard 2A4 με πυροβόλο 105 χλσ.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι βολές που εκτέλεσε την προηγούμενη Πέμπτη στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης το πρωτότυπο του άρματος μάχης LEOPARD 2A4 με πυροβόλο 105 χλσ.

Οι συγκεκριμένες βολές ολοκλήρωσαν τη διαδικασία δοκιμής του πρωτοτύπου και στη συνέχεια αναμένεται η απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) που θα καθορίσει τον αριθμό των αρμάτων του τύπου που θα μετατραπούν. Υπενθυμίζεται ότι η τροποποίηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους τεχνικούς του 304 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης (304 ΠΕΒ) επιτρέπει την ταχεία επανεγκατάσταση του πυροβόλου L44 των 120 χλσ., και προκρίθηκε ως λύση από το ΓΕΣ για την αξιοποίηση του μεγάλου αποθέματος πυρομαχικών των 105 χλσ. για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η επιτυχία του προγράμματος τροποποίησης όχι μόνο απέδειξε την υψηλή τεχνογνωσία του Τεχνικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ), αλλά και τη δυνατότητα του ΕΣ να προσαρμόζεται στις δύσκολές συγκυρίες και να σχεδιάζει και να υλοποιεί τις αναγκαίες τεχνικές λύσεις.

Η ΣΙ&Γ είχε παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα τροποποίησης στο τεύχος 12 (Φεβρουάριος 2011) Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στον κάτωθι σύνδεσμο.

Άρθρο ΣΙ&Γ