Πως το έπαθαν; Μία έξυπνη πρωτοβουλία για το Eurofighter

Ως γνωστό το Eurofighter συμμετέχει στο διαγωνισμό για το νέο μαχητικό αεροσκάφος της Ινδίας. Τι καλύτερη διαφήμιση λοιπόν, από το να το δει η ηγεσία της χώρας «ζωντανά» εν ώρα υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ινδής Προέδρου στην Αυστρία, δύο μαχητικά Eurofighter της Αυστριακής Αεροπορίας συνόδευσαν το αεροπλάνο της, από τη στιγμή που εισήλθε στον εναέριο χώρο μέχρι την προσγείωσή του στη Βιέννη.

Όπως ανέφερε και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Times of India», όσοι ήταν μέσα στο αεροσκάφος, μόλις είδαν τα δύο Eurofighter άρχισαν να ζητωκραυγάζουν και να τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ύστερα από λίγα λεπτά, ένα εκ των δύο μαχητικών πέρασε στην άλλη πλευρά για να το δουν και οι υπόλοιποι επιβάτες.

Ωστόσο, το καλύτερο θέαμα, σύμφωνα με το δημοσιογράφο ήταν όταν το αεροσκάφος της προέδρου κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος για να προσγειωθεί, ήρθαν εγγύτερα τα δύο Eurofighter, ακολουθώντας το σε χαμηλή πτήση την ώρα που προσγειωνόταν.

Από επιχειρησιακής άποψης το συγκεκριμένο γεγονός δεν έχει κάποια αξία. Επικοινωνιακά, όμως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έβαλε ένα λιθάρι στην εμπορική προώθησή του.