Σ. Αραβία: Κινήσεις στρατευμάτων προς την Ιορδανία…

Σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός γύρω από τον Σύρο ηγέτη Μπασάρ Αλ Άσαντ ο οποίος θα μπορούσε θεωρητικά να οδηγήσει ανά πάσα στιγμή σε σφοδρή στρατιωτική σύγκρουση όχι μόνο στο μέτωπο Τουρκίας-Συρίας…

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ισραηλινός ιστοχώρος «Debka» όλη τη χθεσινή νύχτα καταγράφηκαν σαουδαραβικές χερσαίες δυνάμεις προς τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ, μετά από την απόφαση του Σαουδάραβα μονάρχη να θέσει τα στρατεύματά του σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας με σκοπό να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η κίνηση αφορούσε άρματα μάχης, ειδικές δυνάμεις, αντιαεροπορικές συστοιχίες και πυραύλους. Η άφιξη των σαουδαραβικών στρατευμάτων στην Ιορδανία έχουν ως σκοπό την παράλληλη υποστήριξη του μονάρχη της Ιορδανίας σε περίπτωση που η χώρα γίνει στόχος επιθέσεων αντεκδίκησης από τη Συρία ή το Ιράν. Για τον λόγο αυτό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκονται και οι δυνάμεις της Ιορδανίας.

Πληροφορίες από αξιωματικούς των αντικαθεστωτικών της Συρίας, αναφέρουν ότι η 17η Μηχανοκίνητη μεραρχία μετακίνησε 170 άρματα μάχης 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα σε χωριό βορειοανατολικά της πόλης Αλέπο, έτοιμα να επιτεθούν σε περίπτωση που τα τουρκικά στρατεύματα κάνουν την οποιαδήποτε κίνηση εντός του συριακού εδάφους.

Η κρισιμότητα της κατάστασης αποδεικνύεται και από την εσπευσμένη μετάβαση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στην Αγία Πετρούπολη, όπου συναντάται με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Εάν οι συνομιλίες των δύο και η αυριανή σύνοδος της ομάδας που έχει συστήσει για το θέμα ο ΟΗΕ στη Γενεύη δεν τελεσφορήσουν, δεν αποκλείεται η έναρξη στρατιωτικής επέμβασης ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου…