Κατεχόμενη Κύπρος: «Δολοφόνε – βρυκόλακα Ερντογάν»

Πέλεκυς για την Τουρκία και τις κατοχικές της μαριονέτες ήταν οι χθεσινές διαδηλώσεις στην κατεχόμενη Κύπρο που διοργανώθηκαν με αφορμή τον βομβαρδισμό της Τουρκικής Αεροπορίας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 πολίτες στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Τα συνθήματα που φώναξαν οι πολίτες χαρακτήριζαν τον Ερντογάν και το ΑΚΡ ως δολοφόνους και βρυκόλακες. Τέλος, τόνισαν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τις πολιτικές αφομοίωσης των Κυπρίων, Κούρδων και άλλων εθνοτήτων που διαβιούν στην Τουρκία και στην Κύπρο.

Αυτό σημαίνει πολλά για το θέμα της λύσης του Κυπριακού και το τι στάση θα πρέπει να κρατήσει η ελλαδική και κυπριακή πλευρά…

Ακολουθεί το πλήρες δημοσίευμα από τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma:

T/κ φώναξαν ”Δολοφόνε – βρικόλακα Ερντογάν”

Με τον τίτλο ”Δολοφόνε ΑΚΡ” η εφημερίδα Αφρίκα αναφέρεται σήμερα στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν χθες στα κατεχόμενα για την αιματηρή επίθεση της τουρκικής αεροπορίας στην τοποθεσία Ουλούντερε, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άμαχοι.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία με την υποστήριξη μιας ομάδας Κούρδων φοιτητών, του κόμματος Νέα Κύπρος, του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, του πολιτιστικού κέντρου Μπαράκα, της κυπριακής πλατφόρμας νεολαίας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν ”Ο δολοφόνος ΑΚΡ θα πληρώσει”, ”Σταματήστε την κουρδική γενοκτονία” και ”Δολοφόνε – βρυκόλακα Ερντογάν”.

Οι διαδηλωτές, αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρεμποδίστηκαν από το να πάνε μπροστά από την τουρκική ”πρεσβεία” στα κατεχόμενα από δυνάμεις της ψευδοαστυνομίας.

Σε κοινή ανακοίνωση που ανέγνωσε ο Γραμματέας του κόμματος Νέα Κύπρος Μουράτ Κανατλί, αναφέρεται μεταξύ άλλων ”είναι αυτή η λύση που επιδιώκει να βρει στο κουρδικό πρόβλημα το ΑΚΡ; Αναρωτιέμαι πότε οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα πουν ότι η αφομοίωση έχει τελειώσει; Πόσους Κούρδους θα σκοτώσει το τουρκικό κράτος, πόσα χρόνια αυτός ο βρώμικος πόλεμος θα συνεχίζεται; Εκατομμύρια άρχισαν να σκέφτονται αυτές τις ερωτήσεις στην Τουρκία, στην Κύπρο, στον κόσμο”.

Τόνισε τη θέση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν πολιτικές αφομοίωσης που εφαρμόζει η Τουρκία στους Κύπριους, στους Κούρδους και στον άλλο πληθυσμό στην Ανατολία.

πηγή: T/κ φώναξαν ”Δολοφόνε – βρικόλακα Ερντογάν”