Καταπέλτης για ΠΓΔΜ ο Έλληνας πρεσβευτής στις Βρυξέλλες!

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Έλληνας πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας πληρωμένη απάντηση στους προκλητικούς Αυστριακούς, οι οποίοι επέμεναν σαν να επρόκειτο για δικό τους «εθνικό θέμα», να δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων από την Ένωση στα Σκόπια τον ερχόμενο Ιούνιο.

Απαντώντας σε οξύτατους τόνους και μιλώντας γερμανικά, ο Θεόδωρος Σωτηρόπουλος απάντησε στην πρόκληση «η περίοδος που η Αυστρία υπαγόρευε τη θέλησή της στα Βαλκάνια έχει τελειώσει»! Όπως φαίνεται όμως, οι Αυστριακοί είχαν κατορθώσει να εξοργίσουν και άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη στάση τους, αφού σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Liberation», η στάση του Έλληνα πρεσβευτή δεν εξέπληξε τους εταίρους.

Τα πνεύματα φέρονται να καταλάγιασαν με την παρέμβαση του Γάλλου πρεσβευτή, ο οποίος προσπάθησε να ισορροπήσει τα πράγματα, σε μια απάντηση που αναφερόταν ότι το όνομα «Μακεδονία» έχει ειδική σημασία για τους Έλληνες που το θεωρούν ως τμήμα της πολιτιστικής και ιστορικής τους κληρονομιάς… Όταν έχεις δίκιο και ξέρεις πως να το υπερασπίζεις, πάντα υπάρχουν παριστάμενοι που δεν αφήνουν τη συζήτηση να εκτραπεί από την προκλητική τακτική ορισμένων, για τους δικούς τους λόγους. Κι αν νομίζουν ότι τα δεινά που βιώνει ο ελληνικός λαός (και οι διπλωμάτες μας δεν υφίστανται και λίγα…) θα κάμψουν το ηθικό της Ελλάδας όπου κι αν αυτή εκπροσωπείται, απλώς λανθάνουν.

Δε μένει παρά να συγχαρούμε όλοι αυτόν που ύψωσε τη φωνή του υπερασπίζοντας την τιμή και την υπόληψη της χώρας, αντιμετωπίζοντας με μετωπική επίθεση, αφού φάνηκε ότι τίποτε άλλο δεν μπορούσε να δουλέψει, την απαράδεκτη και ανιστόρητη στάση μιας χώρας που δεν μπορεί φαίνεται να ξεπεράσει τα αυτοκρατορικά της σύνδρομα. Ξέρουμε και μία ακόμα που είναι… εντελώς στη γειτονιά μας!