Ισραήλ στην Κύπρο: ΜΗΝ υπογράψετε σχέδιο «επίλυσης»

Σαφή θέση κατά της προοπτικής διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό έχει λάβει το Ισραήλ διά του πρωθυπουργού του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προφανώς μη επιθυμώντας την τουρκική ανάμιξη στα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τη θέση του δε αυτή, την έχει κοινοποιήσει υπό τη μορφή «συμβουλής» στον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Το ερώτημα που θέτει σε κείμενο – σχόλιο για τα τεκταινόμενα στην περιοχή, είναι εάν ο Κύπριος πρόεδρος θα αντιληφθεί ότι στην τρέχουσα συγκυρία, ο μοναδικός κερδισμένος ενδεχομένων διαπραγματεύσεων, είναι η Τουρκία…

Ας δούμε το σχόλιο του πολύπειρου και με εξαιρετικές δημοσιογραφικές πηγές, συναδέλφου δημοσιογράφου, Μιχάλη Ιγνατίου, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»:

Ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος σπαράσσονται από την οικονομική κρίση, που προκάλεσαν οι πολιτικοί των δύο χωρών, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στη γειτονιά μας και μας αφορούν.

Τη στιγμή που αλλάζει ο χάρτης των συμμαχιών στην περιοχή, μία φιλική χώρα (το Ισραήλ), και μία εχθρική (η Τουρκία), ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της ανατολικής Μεσογείου.

Από αυτή την στήλη επιμένουμε να ασχολούμαστε με τα θέματα της Μέσης Ανατολής διότι η περιοχή είναι πηγή προβλημάτων. Παλαιότερα, η Ελλάδα και η Κύπρος επηρεάζονταν διαφορετικά.

Οι Άραβες χρησιμοποιούσαν τις δύο χώρες ως ορμητήρια για τη δράση τους. Έγιναν πολλές αεροπειρατείες και βομβιστικές επιθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ: http://mignatiou.com/?p=17053#ixzz2mH34KxO6