Ισραήλ προς Τουρκία: Αφήστε τις απειλές, δεν βγαίνουν…

Σε πολύ αυστηρό ύφος, σχολίασε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιντγκορ Λίμπερμαν την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να καταδικάσει, ερήμην, σε ποινή 9 φορές ισόβιας κάθειρξης, τους τέσσερις πλέον υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματικούς, οι οποίοι ενεπλάκησαν στην επιχείρηση κατά του πλοίου Μαβί Μαρμαρά, τον Μάιο του 2010.

«Πρόκειται για νέα τουρκική πρόκληση», είπε ο Λίμπερμαν και συνέχισε λέγοντας πως το Ισραήλ έχει επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση στις συνεχείς τουρκικές προβοκάτσιες, τα τελευταία χρόνια. «Συνεχίζουμε να φερόμαστε με υπευθυνότητα και να μην απαντάμε σε τον ίδιο τρόπο στον Ερντογάν, καθώς ενδιαφερόμαστε για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Μέση Ανατολή», υποστήριξε στη συνέχεια ο Ισραηλινός υπουργός.

«Παρά την αυτοσυγκράτησή μας όμως δεν θα επιτρέψουμε αξιωματικοί και στρατιώτες μας να τρομοκρατούνται από κανέναν, έχοντας ενεργήσει εντελώς εντός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου, όπως αποδείχθηκε και από την ειδική επιτροπή του ΟΗΕ που ερεύνησε το ζήτημα», κατέληξε ο Λίμπερμαν, απαντώντας με τον ηχηρότερο τρόπο στα τουρκικά παιχνίδια εντυπωσιασμού.