Ιράν: «Η Τουρκία εξυπηρετεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ»

Σφοδρή φραστική επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, στρατηγός Γιάγια Ραχίμ Σαφαβί. Ο στρατηγός βρίσκεται πολύ κοντά στον Αγιατολάχ Χαμενεΐ και είναι σύμβουλός του επί στρατιωτικών ζητημάτων.

«Οι Αμερικανοί, οι Ισραηλινοί και μερικοί Ευρωπαίοι, αλλά και έθνη του Περσικού κόλπου όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ έχουν αναθέσει στην Τουρκία την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ», είπε ο στρατηγός στο Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. «Το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία ενεργούν προς όφελος των ΗΠΑ και των Σιωνιστών με σκοπό να αποδυναμώσουν τον άξονα αντίστασης που έχει συγκροτήσει το Ιράν με τη Συρία και τη Χεζμπολάχ», συνέχισε ο στρατηγός, ο οποίος υπήρξε και επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο στρατηγός δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Τουρκία στρατηγικό ανταγωνιστή του Ιράν, αλλά παράλληλα είπε ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία παραμένουν καλές. «Ελπίζουμε ότι οι Αμερικάνοι και οι Σιωνιστές δεν θα διαταράξουν τις καλές μας σχέσεις με την Τουρκία», κατέληξε.