Ινδία: Παρέλαση νέων αεροπορικών οπλικών συστημάτων…

Με σχετική αγωνία αναμένουν οι στρατιωτικοί αναλυτές την ετήσια παρέλαση που οργανώνουν οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας στην Ινδία για την 80η επέτειο της ημέρας της Αεροπορίας.

Η φετινή παρέλαση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα επιδειχθούν μια σειρά από οπλικά συστήματα που ενέταξαν επιχειρησιακά στο οπλοστάσιό τους οι ινδικές αεροπορικές δυνάμεις. Θα διεξαχθεί στην αεροπορική βάση «Χίντον» στην περιοχή Γκαζιαμπάντ, οντά στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί. Το παρόν θα δώσει και ο αρχηγός της Αεροπορίας, πτέραρχος Νόρμαν Ανίλ Κουμάρ Μπράουνι.

Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν εκτός απροόπτου το αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C: Airborne Early Warning and Control) που αναπτύχθηκε εγχωρίως και φέρεται επί βραζιλιάνικου αεροσκάφους της Embraer (εναλλακτική λύση για τα τρία IL-76 που φέρουν το ισραηλινό σύστημα ραντάρ Phalcon) και το μεταφορικό ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής τύπου Mi-17V5.

Κατά τα άλλα, αναμένονται να εμφανιστούν συστήματα τα οποία ήδη διαθέτει η ινδική Αεροπορία, όπως επιθετικά ελικόπτερα Mi-25 και Mi-35, ειδικά διαμορφωμένο για τις ειδικές δυνάμεις μεταφορικό αεροσκάφος C-130J, καθώς επίσης και μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-21, MiG-29, Mirage-2000 and Su-30MKI.