Θα αλλάξει τίποτα στη διδασκαλία της Ιστορίας;

Θέματα που αφορούν το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος της Ιστορίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση συζήτησε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ιστορικών τμημάτων. Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας, υπήρξε άμεση και καθολική ανταπόκριση.

Ο υπουργός επισήμανε πως αποτελεί μείζον πρόβλημα της εκπαίδευσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών στο μάθημα της Ιστορίας ενώ ήδη υπάρχουν 42 προγράμματα σπουδών για τα υπόλοιπα διδακτικά αντικείμενα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό, συγκάλεσε διευρυμένη επιτροπή από όλα τα ιστορικά τμήματα των πανεπιστημίων προκειμένου να συνταχθεί με νέα δεδομένα το αναλυτικό πρόγραμμα Ιστορίας για όλη την εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο.

Κατά τη συζήτηση, συμφωνήθηκε να μελετηθεί όλο το υπάρχον υλικό, να υπάρξει νέα συνάντηση στα τέλη Απριλίου και εντός του Ιουνίου να υποβληθούν προτάσεις από τους εκπροσώπους των ιστορικών τμημάτων επί των οποίων θα στηριχθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της Ιστορίας στα σχολεία.

Τουλάχιστον να αποφύγουμε τους… συνωστισμούς κύριε υπουργέ…