Θέσεις εργασίας στις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες πρόσληψης ξένων πρώην στρατιωτικών, ειδικά Βρετανών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να τεθούν εκτός Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω των περικοπών στον τομέα της Άμυνας.

Σημαντικότερο πρόβλημα για τους Αυστραλούς είναι οι ελλείψεις σε τομείς με υψηλή εξειδίκευση, όπως οι πιλότοι και τα πληρώματα υποβρυχίων. Πρόσφατα το Αυστραλιανό Ναυτικό έστειλε επιτροπή στη Βρετανία, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα πρόσληψης ναυτών που τίθενται εκτός Royal Navy. Αντίστοιχες ελλείψεις υπάρχουν και στο Μηχανικό, λόγω του ότι η αύξηση εργασιών των ορυχείων, οδήγησε πολλούς στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφορά για το αν θα τους αποδοθεί άμεσα η αυστραλιανή υπηκοότητα δεν έγινε. Ξεκαθαρίστηκε, όμως, ότι δεν πρόκειται να προσληφθούν οι πρώην στρατιωτικοί, σε αριθμό και σε ειδικότητες που θα θέσουν πρόβλημα στην επιχειρησιακή ικανότητα των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Άλλες χώρες από τις οποίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλυφθούν τα κενά, ειδικά στον τομέα των υποβρυχίων, είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία. Στα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα των Αυστραλιανού Ναυτικού, φαίνεται ότι τα νέα στελέχη μπορούν ήδη να υπηρετούν σε κάποια στρατιωτική δύναμη άλλης χώρας ή να έχουν αποχωρήσει το πολύ μέχρι πριν από τρία χρόνια και ότι θα μπορούσαν να προσληφθούν εφόσον τηρούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια πρόσληψης, σε ειδικότητα που υπάρχει ανάγκη και η οποία δύναται να «μεταφερθεί» άμεσα στο Royal Australian Navy.