Θάνατος Σέρβου στην Τουρκία: Ξέρουν να περνούν μηνύματα…

Εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο – ρεπορτάζ της «Χουριέτ» για τον θάνατο διπλωμάτη στη σερβική πρεσβεία της Άγκυρας. Τη σωρό του, τυλιγμένη με τη σερβική σημαία, τη μεταφέρουν Τούρκοι στρατιώτες με κάθε επισημότητα, ενώ η Αεροπορία της χώρας διέθεσε ειδικό αεροσκάφος βαμμένο με τα χρώματα της τουρκικής σημαίας για να τον μεταφέρει στην πατρίδα του.

Πρόκειται για τον Μίλοραντ Σέκουλιτς, 58 ετών, που πέθανε μετά από ασθένεια σε νοσοκομείο της Άγκυρας. Το ενδιαφέρον και η περιποίηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν υποδειγματικό. Πριν αναχωρήσει το αεροσκάφος με τη σωρό του, σε μια σύντομη τελετή, μίλησε ο Νταβούτογλου κάνοντας λόγο για την ενίσχυση των τουρκο-σερβικών σχέσεων ως αποτέλεσμα της δουλειάς του διπλωμάτη.

Βάλτε ο καθένας τον εαυτό του στη θέση του καθημερινού Σέρβου πολίτη και αναρωτηθείτε εάν θα σας κολάκευε εάν κάποιος Έλληνας πέθαινε στο εξωτερικό και ετύγχανε τέτοιων τιμών από τη χώρα. Δεν το μεμφόμαστε, είναι εντυπωσιακό και αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία η Τουρκία προσπαθεί να αναβιώσει τον περιφερειακό της ρόλο όχι μόνο δια της ισχύος, αλλά και μέσω της εικόνας.