Τα εκπληκτικά επιτεύγματα Ελλήνων

Ο Βασίλης Σαλαπάτας είναι συνιδρυτής της SciFY. Μίας νεαρής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που εργάζεται για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων τεχνολογιών πληροφορικής και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Όλα τα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνει η SciFY διατίθενται δωρεάν σε όλους ως open source / open hardware, μαζί με πλήρη τεκμηρίωση, εγχειρίδια χρήσης και βασική τεχνική υποστήριξη. Μαζί με τον Βασίλη Γιαννακόπουλο έλαβαν μέρος στη συζήτηση που διοργάνωσε το Free Thinking Zone με θέμα «Αποφάσεις Ζωής – Αυτοί που δεν το βάζουν κάτω».

Μιλάει στη LiFO για τα προγράμματα που αναπτύσσει η Scify και τις εκπληκτικές δυνατότητες των τεχνολογιών της Πληροφορικής που μπορούν να βελτιώσουν τη ποιότητα της ζωή μας, αλλά δεν μπορούν να λύσουν τα μεγάλα μας προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.lifo.gr/guests/bravo/48552

Σημαντική σημείωση «defence-point.gr»: Το εκπληκτικό είναι, ότι εν μέσω επικοινωνιακής… καταιγίδας για τις start up επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το «έξυπνο χρήμα» στην Ελλάδα δεν σπεύδει να υιοθετήσει τέτοιες πρωτοβουλίες, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, αλλά και γιατί όχι, εμπορικής επιτυχίας του εγχειρήματος.

Δείτε π.χ. τι έχουν κάνει με το NewSum (http://goo.gl/iL96V) που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία. Φαίνεται, ότι πολλοί είχαν μάθει να κερδίζουν με άλλους τρόπους και ως γνωστόν, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι… Σε άλλη χώρα οι αποτιμήσεις αντίστοιχων εταιριών θα ανερχόταν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.