ΗΠΑ: Ο φιλέλληνας Μενέντεζ τελετάρχης την 25η Μαρτίου

Για την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που θα σέβεται την ελληνική ιστορία και την εξασφάλιση ανεξαρτησίας για την ελεύθερη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως ο ίδιος τόνισε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο Μενέντεζ θα είναι τελετάρχης της φετινής παρέλασης του Ελληνισμού στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, την 25η Μαρτίου. Με αφορμή αυτό παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία Αμερικανοί πολιτικοί και στελέχη ομογενειακών φορέων αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Αμερικανός γερουσιαστής για τα ελληνικά θέματα. Ο Μενέντεζ μίλησε για τα διαχρονικά μηνύματα του αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Δημοκρατία, ευχαριστώντας παράλληλα την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης για τη μεγάλη τιμή που του έκανε να είναι ο τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης.

Μεταξύ άλλων, ο Μενέντεζ επισήμανε ότι «η παρέλαση θα δώσει την ευκαιρία να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και να εκφράσουμε την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας», υπογραμμίζοντας ότι η συμμαχία ΗΠΑ-Ελλάδας είναι βαθιά ριζωμένη στο χρόνο και οι φίλοι δεν φαίνονται μόνο στα εύκολα, αλλά και μπροστά στις δυσκολίες, όπως είπε.