Ερντογάν: 100στάρα για… αγαθοεργίες από τους Σαουδάραβες

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προέβη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσφέροντας αποδείξεις για τις κατηγορίες που είχε εκστομίσει κατά της… πρώτης οικογένειας της χώρας, για περίεργες – σκοτεινές οικονομικές συναλλαγές.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο Κιλιτσντάρογλου έφερε στο φως έγγραφο που αποδεικνύει κατάθεση ύψους 99 εκατ. δολαρίων από το πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, προς ίδρυμα με αντικείμενο την εκπαίδευση και τη νεολαία στην Τουρκία (TÜRGEV) το οποίο διοικεί ο γιος του Ερντογάν, ο Μπιλάλ.

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης υποστήριξε, ότι τα χρήματα αυτά στην ουσία κατατέθηκαν στις 26 Απριλίου 2012, σε μια προσπάθεια «αγοράς επιρροής» και απόσπασης ευνοϊκών αποφάσεων από την πλευρά του Ερντογάν, τον καιρό που ήταν πρωθυπουργός. Όλως τυχαίως, δυο εβδομάδες μετά δόθηκε η άδεια οικοδόμησης σε έκταση (Sevda Tepe) με θέα στον Βόσπορο που εμπλεκόντουσαν σαουδαραβικά συμφέροντα.

Οι αποκαλύψεις Κιλιτσντάρογλου έρχονται σε απάντηση μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε σε βάρος του το ίδρυμα, ζητώντας αποζημίωση 100.000 τουρκικών λιρών για συκοφαντική δυσφήμιση. Τα στοιχεία του Κιλιτσντάρογλου κατατέθηκαν στη Δικαιοσύνη, ποιος ξέρει όμως τι άλλο θα σκαρφιστούν στη «Δημοκρατία» του Ερντογάν…