Ερντογάν κατά Wall Street Journal… όλοι είναι ψεύτες!

«H Wall Street Journal ασκεί μεροληπτική δημοσιογραφία και παίρνει θέση ενόψει των αμερικανικών εκλογών», απάντησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας ότι τελικά το καταρριφθέν τουρκικό μαχητικό είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πυροβόλο, πετώντας σε ύψος 100 μόλις μέτρων, με χαμηλή ταχύτητα.

«Ποιες πηγές επικαλείται;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν, κατηγορώντας παράλληλα την εφημερίδα για …δειλία. «Έχουν ξαναδημοσιεύσει ψέματα», είπε. Δεν δίστασε μάλιστα να κατηγορήσει και όσα αμερικανικά και τουρκικά ΜΜΕ αποδέχτηκαν την πληροφορία της αμερικανικής εφημερίδας.

Ο Ερντογάν ευθέως συνέδεσε το δημοσίευμα με τις αμερικανικές εκλογές, λέγοντας ότι αποσκοπεί να πλήξει τον πρόεδρο Ομπάμα. Δεχόμαστε όσα λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Μήπως να ζητήσει τη γνώμη και της Ρωσίας που δηλώνει δια του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ, ότι διαθέτει «αντικειμενικά» στοιχεία για το τι συνέβη; Εξάλλου δήλωσαν έτοιμοι να μοιραστούν αυτά τα στοιχεία. Δεν μπορεί όλοι να είναι ψεύτες! Αμερικανοί και Ρώσοι…