Ερντογάν: Δυο νέες «πράσινες» πόλεις στην Κων/πολη!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται αποφασισμένος να αλλάξει την ανθρωπογεωγραφία στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Όπως ανακοίνωσε, αμέσως μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου, θα ξεκινήσει η κατασκευή δύο νέων πόλεων στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, η μία στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας και η άλλη στο ασιατικό. Η κατασκευή θα γίνει σύμφωνα με τις τελειότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές, μετατρέποντάς τις στην κυριολεξία σε «πράσινες πόλεις»!

Πρόκειται ένα υπερ-φιλόδοξο κατασκευαστικό επενδυτικό πρόγραμμα αφού η κάθε πόλη θα μπορέσει να φιλοξενήσει περί τα δύο εκατομμύρια Τούρκους πολίτες! Αφενός η πρωτοβουλία αυτή ευελπιστείτε αρμοδίως να αποσυμφορήσει την Κωνσταντινούπολη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων και αφετέρου να δώσει άλλη δυναμική στα σχέδια κατασκευής «δεύτερου Βόσπορου», ένα θέμα το οποίο πραγματεύεται αναλυτικά το νέο τεύχος του περιοδικού «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ» το οποίο κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που προειδοποιούν ότι στην πραγματικότητα το έργο θα σημάνει οικολογική καταστροφή για την περιοχή, αφού η αύξηση του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής θα οδηγήσει σε εξάντληση πόρων όπως το νερό, ενώ θα οδηγήσει και σε καταστροφή δασών.