Επιτυχείς οι δοκιμές της μαροκινής φρεγάτας SIGMA

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι θαλάσσιες δοκιμές της νέας φρεγάτας που θα εξοπλίσει το μαροκινό Ναυτικό. Πρόκειται για μια φρεγάτα κλάσεως «SIGMA», 105 μέτρων μήκους, την οποία κατασκεύασαν τα ναυπηγεία Damen Schelde στην Ολλανδία.

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή του το «defence-point.gr» στις 6 Μαΐου είχαν ξεκινήσει οι δοκιμές στη Βόρεια Θάλασσα. Οι δοκιμές έγιναν παρουσία αντιπροσώπων των ναυπηγείων και των βασιλικών ναυτικών δυνάμεων τόσο της Ολλανδίας, ναυπηγείο της οποία κατασκεύασε το σκάφος, ενώ αποτελεί και προμηθευτή του ολλανδικού Ναυτικού, όσο και του Μαρόκου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων τα αποτελέσματα στην ικανότητα εκτέλεσης ελιγμών του πλοίου ήταν εντυπωσιακή, ενώ απόλυτη ήταν και η ικανοποίηση από τις επιδόσεις του συστήματος μάχης.

Το σκάφος επέστρεψε στις 20 Μαΐου στα ναυπηγεία, στο Βλισίνγκεν της Ολλανδίας.

Περί τα τέλη του έτους προγραμματίζονται οι θαλάσσιες δοκιμές για το δεύτερο σκάφος που θα ναυπηγηθεί, το οποίο είναι 98 μέτρων μήκους. Οι Μαροκινοί έχουν παραγγείλει συνολικά τρεις φρεγάτες κλάσης «SIGMA». Η σπονδυλωτή σχεδίαση της συγκεκριμένης φρεγάτας επιτρέπει την αυξομείωση του μεγέθους και άλλων παραμέτρων στην κατασκευή των σκαφών.