Επική νίκη-πρόκριση Ολυμπιακού στην Πόλη …«ήρθε η γριά»!

Όταν ήμασταν μικροί και θέλαμε να «γρουσουζέψουμε» κάποιον, λέγαμε «ήρθε η γριά απ’ την Πόλη κι έφερε το χάσει-χάσει, Παναγίτσα μου να χάσει»! Δεν μπορούσες να μην τα σκεφτείς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μετά από τα επεισόδια στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης από Τούρκους αλήτες – χούλιγκαν, με μια ομάδα 10 φορές πιο ακριβή από την ελληνική ομάδα.

Κυρίως όμως, έπαιξαν πολλά Ελληνόπουλα, δεν ήταν μια ομάδα γεμάτη ξένους. Από ποιον να αρχίσεις και σε ποιον να τελειώσεις! Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Μάντζαρης… ας μας συγχωρήσει αν ξεχάσαμε κάποιον που έβαλε το λιθαράκι του.

Αυτά τα παιδιά πέρασαν και στο τουρκικό ασυνείδητο το μήνυμα του Έλληνα που δεν υποχωρεί και μάχεται μέχρι το τέλος, χωρίς να δίνει και πολύ σημασία στην «ισορροπία δυνάμεων», με οικονομικούς όρους επί του προκειμένου, αλλά ισχύει και αλλού, καθώς τα πάντα κρίνονται στο «γήπεδο», όποιο και να είναι αυτό… Μυαλό, πρωτοβουλία, ψυχή. Τέλος.

Από την άλλη πλευρά δύο παιχταράδες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό και εγκατέλειψαν σκεπτόμενοι επαγγελματικά, ο Σέρβος Τεόντοσιτς και ο Αμερικανός Χάινς, οι οποίοι για δεύτερη φορά στην καριέρα τους έλαβαν μια απόδειξη, ότι… «money can’t save your soul», που τραγούδησαν πολλές δεκαετίες πριν οι Savoy Brown, για τους ψαγμένους που τα ξέρουν και γι’ αυτούς που θα αναζητήσουν στο «youtube» για να μάθουν!

Κάποτε τα έκανε ο Άρης, μετά ο Παναθηναϊκός, τώρα ο Ολυμπιακός, όποιος θέλει ας διδαχθεί από το πρότυπο δράσης, ας αντιληφθεί ότι τα πάντα δεν τα αγοράζει το χρήμα και ας «χτίσει» για να δρέψει κάποια στιγμή τους καρπούς. Όσον αφορά τον τελικό, ίσως και να χάσει ο Ολυμπιακός. Όλα παίζουν.

Η «παράσταση» που έδωσε πριν λίγη ώρα όμως, ήταν υπέρ του δέοντος «πειστική» και γεμάτη μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, ακόμα και για το εσωτερικό της χώρας, για όποιον δεν είναι «κολλημένος» και δεν θέλει «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», επειδή ψόφησε πρώτα η δικιά του.

Μιχαήλ Βασιλείου
(δηλώνει -και είναι- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για πάντα)