Επίθεση σε τουρκικούς κόμβους ανακοίνωσαν οι «Ανώνυμοι»!

Συναγερμός επικρατεί στις υπηρεσίες της Τουρκίας με αρμοδιότητα την ασφάλεια του διαδικτύου, καθώς όπως ανακοινώθηκε, σήμερα το βράδυ θα εξαπολυθεί μαζική επίθεση «χάκερς» οι οποίοι έχουν γίνει γνωστοί με το ψευδώνυμο «Ανώνυμοι» σε τουρκικά σάιτ.

Πρόκειται για μια διεθνή ομάδα «χάκερ» η οποία αποφάσισε να προβεί σε αυτό το βήμα διαμαρτυρόμενη για την κυβερνητική πρόθεση να λογοκρίνει το διαδίκτυο με την εγκατάσταση «εθνικού συστήματος φιλτραρίσματος» των διδικυτακών κόμβων, εν ολίγοις δηλαδή ελέγχοντας σε ποιους από αυτούς θα έχουν πρόσβαση οι Τούρκοι πολίτες.

Την περασμένη Πέμπτη είχε εξαπολυθεί η πρώτη επίθεση σε τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, χωρίς όμως τα αναμενόμενα από τους «χάκερς» αποτελέσματα, καθώς τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας απέτρεψαν την απενεργοποίησή τους.

Στην Τουρκία έχουν ήδη συλληφθεί 32 άτομα τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν στη διεθνή ομάδα των «χάκερς», ενώ μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθεροι μόλις οι εννιά. Το πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί ήταν σοβαρό, αφού υπήρχε φόβος ότι θα επιχειρηθεί εξουδετέρωση της ιστοσελίδας που χρησιμοποιήθηκε στις βουλευτικές εκλογές την περασμένη Κυριακή. Η σημερινή επίθεση αποτελεί ταυτόχρονα και διαμαρτυρία για τις συλλήψεις.