Ελληνική εταιρία στην προμήθεια των Leopard 2 του Κατάρ!

Πολύ σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι η συμμετοχή της ΜΕΤΚΑ στο πλευρό της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann, κατασκευάστριας των αρμάτων μάχης Leopard, στο χρυσοφόρο συμβόλαιο που έχει υπογράψει στο Κατάρ, καθώς μέρος των εργασιών θα περάσει από ελληνικά εργοστάσια, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας και δείχνοντας τον δρόμο στους υπόλοιπους.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρίας όπου εξηγούνται τα της σημαντικής συμφωνίας:

Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μία συμφωνία βιομηχανικής συμπαραγωγής με την Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co KG (KMW), τον κορυφαίο ευρωπαϊκό κατασκευαστή θωρακισμένων τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων στρατιωτικών οχημάτων.

Η KMW επέλεξε τη ΜΕΤΚΑ για την βιομηχανοποίηση του χαλύβδινου σκάφους και πύργου 62 Αρμάτων Μάχης τύπου LEOPARD 2 για την αγορά της Μέσης Ανατολής. Η συμφωνία ανέρχεται σε 56,5 εκατ. ευρώ και η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα.

Η ΜΕΤΚΑ και η KMW έθεσαν ήδη από το 2003 τις βάσεις της συνεργασίας τους κατά τη συμπαραγωγή των Αρμάτων Μάχης τύπου LEOPARD 2-HEL του ελληνικού Στρατού, η οποία περιελάμβανε εκτεταμένη μεταφορά τεχνογνωσίας και σημαντικές επενδύσεις σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό στα δύο εργοστάσια της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο.

Η νέα αυτή συμφωνία είναι το αποτέλεσμα της επιτυχούς εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος, το οποίο έχει πιστοποιήσει τη ΜΕΤΚΑ ως μία από τις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως, ικανή να εκτελέσει κατασκευαστικά έργα τέτοιων υψηλών απαιτήσεων και βεβαίως, θέτει ένα ορόσημο στην μακροχρόνια συνεργασία των δύο Εταιρειών, ιδίως όσον αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και της τεχνογνωσίας στην ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.