Εισβολή στο Ιράκ ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στο Ιράκ, εξαπολύοντας επίθεση κατά των μαχητών του ΡΚΚ που εδρεύουν στον Βόρειο Ιράκ και οι οποίοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στο τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Υπενθυμίζεται, ότι ομάδα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) επιτέθηκε συγχρόνως την Κυριακή το βράδυ ένα αστυνομικό τμήμα και ένα σταθμό της χωροφυλακής στο Semdinli, μία μικρή συνοριακή πόλη δίπλα στο Ιράκ στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σκοτώνοντας τρεις πολίτες που παρευρίσκονταν σε ένα γάμο και δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Μετά από αυτή την επίθεση, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν συσκέφθηκε με τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας καθώς και με τον Αρχηγό του στρατού για να εξετάσουν την πιθανότητα μιας χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης κατά των βάσεων των ανταρτών στα ιρακινά βουνά, υπογραμμίζουν οι εφημερίδες Μιλιέτ και Βατάν.

Την ίδια ώρα ο Τουρκικός Στρατός ενίσχυσε τις μονάδες του κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ ενόψει μιας πιθανής εισβολής. Η δε αεροπορία εκτελεί εδώ και αρκετές μέρες αναγνωριστικές πτήσεις στη κουρδική ζώνη.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει 25 διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ την τελευταία 25ετία, με την τελευταία να έχει γίνει τον Φεβρουάριο του 2008.