‘Εταιρία δολοφόνων’ φτιάχνει η τουρκική μυστική υπηρεσία!

Η τουρκική υπηρεσία ΜΙΡ φέρεται να έχει προκηρύξει διαγωνισμό στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν στελέχη των ειδικών δυνάμεων που έχουν υποστεί ειδική εκπαίδευση με στόχο να επανδρώσει μια καινούργια «υπηρεσία» που αρμοδιότητα θα έχει όσα αναλάμβανε να κάνει στο παρελθόν για λογαριασμό της υπηρεσίας το οργανωμένο έγκλημα: Δολοφονίες, εμπρησμούς δασών και άλλες παρόμοιες… Θεάρεστες πράξεις.

Την αποκάλυψη υπογράφει η δημοσιογραφική πένα ενός από τους καλύτερους γνώστες του αντικειμένου των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, ο Μάνος Ηλιάδης, με άρθρο που υπέγραψε στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Η πρωτοβουλία δεν συνεπάγεται βέβαια αυτομάτως την εγκατάλειψη των σχέσεων με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό, όπως για παράδειγμα το προσοδοφόρο εμπόριο ναρκωτικών και η διακίνηση λαθρομεταναστών.

Η προκήρυξη εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αναζητά εν ενεργεία στελέχη για τη νέα υπηρεσία που δεν θα είναι πάνω από 30 ετών και εάν επιλεγούν θα μεταταχθούν στη ΜΙΤ, ώστε να μη γίνεται ότι στο παρελθόν με τον δανεισμό στελεχών από τις ειδικές δυνάμεις για την εκτέλεση επιχειρήσεων.