Διαψεύδει η Άγκυρα τη σύλληψη στελεχών της Αεροπορίας…

Μυστήριο καλύπτει τον ισχυρισμό του συριακού καθεστώτος ότι συνέλαβε τέσσερις πιλότους της τουρκικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο – αεροπορική βάση στο Χαλέπι.

Η είδηση είναι λίγο περίεργη, αν και η εξουδετέρωση μιας αεροπορικής βάσης θα είχε νόημα από στρατιωτικής πλευράς, καθώς τα μαχητικά αεροσκάφη της συριακής Αεροπορίας θα μπορούσε να ειπωθεί ότι κάνουν τη διαφορά στη σύγκρουση ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς.

Τέτοιες αποστολές θα εκτελούνταν από ειδικές δυνάμεις που έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Εάν η ΤΗΚ διαθέτει τέτοιου είδους ειδικές δυνάμεις θα πρέπει να μας το πουν επισήμως οι Τούρκοι. Εάν υφίσταται σύλληψη θα μπορούσαν να είναι και από άλλον κλάδο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Εάν βέβαια κάνουμε και λίγο «κινηματογραφική» προέκταση της φαντασίας μας θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμμετείχαν πιλότοι με σκοπό… να πάρουν αεροσκάφη και να τα οδηγήσουν στην Τουρκία. Τέτοια σενάρια όμως εκτός από το σινεμά, φέρουν σε πέρας άλλες χώρες τις οποίες θα μπορούσαν να ζήλεψαν οι Τούρκοι και να πήγαν να τις αντιγράψουν με σκοπό να οικοδομήσουν μύθο για τις φοβερές και τρομερές ένοπλες δυνάμεις τους.

Η πιθανότητα «να φας τα μούτρα σου» σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ υψηλές… Πιο πιθανή είναι η εκδοχή του πολέμου προπαγάνδας που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων. Η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει φανταζόμαστε σύντομα και θα δούμε με ποιο από όλα τα σενάρια θα γελάσουμε τελικά…