Δεν έχουν τον Θεό τους οι Τούρκοι… ζητούν ΝΟΜΠΕΛ!

Έχουν τρελαθεί εντελώς οι Τούρκοι ζητώντας, τώρα και βραβείο Νόμπελ για την προσφορά τους στην προσφυγική κρίση, έχοντας προφανώς ζηλέψει από την κίνηση υποιστήριξης των Ελλήνων νησιωτών για τη θυσία τους.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Σεφέρ Οστούν, απέστειλε στη νορβηγική επιτροπή αίτημα με το οποίο ζητά να δοθεί το Νόμπελ ειρήνης στους κατοίκους της επαρχίας Κιλίς της νοτιοανατολικής Τουρκίας για την υποδειγματική, όπως λέει, φιλοξενία στους Σύρους πρόσφυγες.

«Η πολιτική των ανοικτών θυρών που ακολουθεί η Τουρκία τηρείται εξαρχής. Οι πολίτες μας είναι ευαίσθητοι επί του θέματος, όπως και η κυβέρνησή μας. Το Κιλίς είναι μια πόλη 129.000 κατοίκων που φιλοξενεί 120.000 πρόσφυγες από την Συρία», είπε ο Ουστούν, παρουσιάζοντας τη διαβίωση των Σύρων εκεί ως ειδυλλιακή.

Όπως αναφέρει το http://mignatiou.com, ο πονηρός Τούρκος αναφέρει στην αίτησή του προς τη νορβηγική επιτροπή πως οφείλει να αναρωτηθεί την πιθανότητα μεγάλος αριθμός Σύρων να βρεθεί στο Παρίσι ή το Όσλο και να κρίνει την «προσφορά» της Τουρκίας.

Βέβαια ο αξιότιμος Τούρκος πολιτικός ξεχνά να αναφέρει ότι η Τουρκία, με την συνεργασία των αρχών, στέλνουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, καθημερινά, προς Δυσμάς, στην Ελλάδα.

Μόνο τον Ιανουάριο του 2016, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι Τούρκοι δουλέμποροι έστειλαν 62.000 συνανθρώπους μας στη Λέσβο, πνίγοντας δεκάδες ακόμα. Και απλά αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς θα συμβεί μόλις οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν. Αν λοιπόν η Τουρκία αξίζει κάποιο βραβείο, στο προσφυγικό, αυτό είναι το βραβείο του κράτους καλύτερου δουλεμπόρου από την εποχή των σκλαβοπάζαρων της Ανατολής.

Είναι το μόνο βραβείο που αξίζει η χώρας σας, κ. Ουστούν. Άλλωστε ο «μέγας» ηγέτης σας είναι ο βασικός υπεύθυνος για την έκρηξη του πολέμου στην Συρία και κατά συνέπεια για τη δημιουργία της προσφυγικής κρίσης. Το αμέσως επόμενο άκρον άωτον του θράσους θα είναι να προταθεί ο ίδιος ο Ερντογάν για το Νόμπελ ειρήνης.

Και ναι μεν η πρότασή του αφορά την πόλη του Κιλίς, αλλά είναι δυνατόν να μη λαμβάνει υπόψη την ευρύτερη κατάσταση με το προσφυγικό; Μάλλον δεν θέλει.