Γερμανία: Θα πωλούν ξανά το Mein Kampf του Χίτλερ… τυχαίο;

Όσο φιλικός και να παραμένεις απέναντι στους Γερμανούς, όσο και να θέλεις να ρίχνεις το φταίξιμο για όλα όσα δεν έχουν γίνει στην Ελλάδα στους εγχώριους απατεώνες της μεταπολίτευσης, όταν πριν λίγες ώρες διαβάζεις απαράδεκτες δηλώσεις Σόιμπλε ο οποίος κάνει έναν αχταρμά την αποτυχία της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις με το μεταναστευτικό και λίγο αργότερα διαβάζεις την είδηση που ακολουθεί, δεν μπορείς παρά να προβαίνεις σε δυσάρεστους συνειρμούς…

Όπως λοιπόν μεταδίδεται, μια νέα έκδοση του βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ, «Ο Αγών Μου» (Mein Kampf) θα ξεκινήσει εκ νέου να πωλείται στα βιβλιοπωλεία της Γερμανίας από τον ερχόμενο Ιανουάριο, για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του, αν και αυτή τη φορά θα είναι λίγο διαφορετικό.

Τα ρεπορτάζ μεταφέρουν ότι το βιβλίο θα συμπεριλαμβάνει σχεδόν 2.000 περισσότερες σελίδες στις οποίες θα περιέχεται κριτική σε όσα έγραφε στο ιδεολογικό του μανιφέστο – επί της ουσίας – ο σφαγέας. Το βιβλίο θα τιμάται 59 ευρώ… Καλή ανάγνωση λοιπόν.

Κι αν αναρωτιέστε πως κατέστη δυνατή η επανέκδοσή του, παρότι απαγορευμένο από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία, η απάντηση βρίσκεται στο ότι στο τέλος του 2015 συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα (φέρεται να αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου 1945 όταν οι σύμμαχοι μπήκαν στο Βερολίνο) και παύουν να υπάρχουν δικαιώματα.

Η νέα έκδοση του βιβλίου με το καινούργιο επιπρόσθετο περιεχόμενο, έχει παραχθεί και τυπωθεί από το εδρεύων στο Μόναχο της Βαυαρίας, Ινστιτούτο για τη Σύγχρονη Ιστορία (Institute for Contemporary History).