Βρετανικό «κίνημα» αλληλεγγύης στην Ελλάδα!

Όλα δείχνουν ότι τα αντιγερμανικά αντανακλαστικά της Βρετανίας αφυπνίζονται με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Στο κάλεσμα των Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζου για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μετώπου υπεράσπισης του ελληνικού λαού απέναντι στην Τρόικα, ανταποκρίθηκαν συνολικά 33 Βρετανοί βουλευτές, ενώ αυξάνονται οι φωνές από το εξωτερικό που δηλώνουν συμπαράσταση προς τον ελληνικό λαό…

Την πρωτοβουλία στη Βρετανία έχει αναλάβει ο βετεράνος πολιτικός της Αριστεράς, Τόνι Μπεν και συμπεριλαμβάνει τη συλλογή ακόμα και υλικής βοήθειας. Οι βουλευτές, στο κεντρικό τους επιχείρημα τονίζουν ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι σωστό να υποχρεωθούν να πληρώσουν για μια κρίση για την πρόκληση της οποίας δεν είναι υπεύθυνοι, ενώ προειδοποιούν ότι έπονται Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, ως στόχοι της πολιτικής που ακολουθείται.

Ο βρετανικός Τύπος επίσης παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα, αφού αυξάνονται συνεχώς οι φωνές που καλούν για στροφή της προσοχής στον τομέα της ανάπτυξης, την ανάγκη εγκατάλειψης της νομισματικής ένωσης από την Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ οι Times κάλεσαν τη Γερμανία να επιδείξει μεγαλύτερη πολιτική ευαισθησία.

Η εφημερίδα φθάνει μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τη Μέρκελ να επισκεφτεί την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση όμως ενός «πιο ευαίσθητου και συναισθηματικά συγκαταβατικού στιλ εξουσίας, η απουσία του οποίου είναι ο λόγος που η ευρωζώνη παραμένει σε κρίση».