Αχμέτ Νταβούτογλου: Νέο κρεσέντο ιστορικής ανοησίας

Το ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν διεκδικεί και… δάφνες ευφυΐας, παρότι η ιδέα που έχει για τον εαυτό του είναι εξαιρετικά διογκωμένη, είναι παγκοίνως γνωστό στους διπλωματικούς κύκλους, κυρίως εκτός Ελλάδας, αφού εν Ελλάδι, φαίνεται πως σε πολλούς αρέσει… το μουστάκι του. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Σύμφωνα λοιπόν με τον Νταβούτογλου η λύση για την προστασία της εθνικής ακεραιότητας της Τουρκίας είναι η μάχη της Καλλίπολης του 1915/16.

Του Παντελή Καρύκα

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στην περιοχή του Μπατμάν, στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι «η λύση για την Τουρκία βρίσκεται στην Καλλίπολη». Εκεί, κατά τον μέγα γνώστη της ιστορίας Αχμέτ, όλες οι εθνότητες της Τουρκίας πολέμησαν μαζί, ενωμένες, κατά του κοινού εχθρού – Βρετανών και Γάλλων!!!

Κατά τον Νταβούτογλου αυτό είναι το μυστικό να ξεπεράσει η Τουρκία τα εθνοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, με πρώτο φυσικά το Κουρδικό. «Αυτή είναι η λύση για να πάψει να χύνεται αδελφικό αίμα», είπε ο Αχμέτ, τρέμοντας προφανώς τις εξελίξεις που έρχονται στο Κουρδικό.

Και για να μάθει λίγη πραγματική ιστορία ο θρασύτατος Νταβούτογλου, ας μας επιστρέψει να αναφέρουμε, ότι στη μάχη της Καλλίπολης δεν πολέμησαν ενωμένες οι εθνότητες της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αφού οι Τούρκοι είχαν φροντίσει να σφάξουν τους Αρμένιους και να στείλουν τους Έλληνες στον θάνατο, μέσω των διαβόητων Ταγμάτων Εργασίας.

Όσον αφορά δε τους Κούρδους, αυτοί απλώς δεν είχαν τότε αναπτύξει εθνική συνείδηση. Τώρα όμως, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, έχουν εθνική συνείδηση και γνωρίζουν καλά ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους βάρβαρους επιδρομείς από τα Αλτάια όρη που τους έχουν υπόδουλους αιώνες τώρα.

Το γνωρίζουν πλέον καλά και αντιδρούν ανάλογα και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την Ιστορία από το να προχωρήσει, αξιότιμε κ. υπουργέ, ειδικά λέγοντας ανιστόρητες ανοησίες.