Αρχίζει Εξπρές του Μεσονυκτίου για τους Κούρδους ηγέτες;

Ορθές αποδεικνύονται οι εκτιμήσεις ότι ο Ερντογάν, πιστός στις φασιστικές του καταβολές, σκοπεύει να τραβήξει στη Δικαιοσύνη τον ηγέτη των Κούρδων Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καθώς η τουρκική Εθνοσυνέλευση φέρεται έτοιμη να συστήσει Επιτροπή, με πρωτοβουλία των ισλαμιστών του κυβερνώντος AKP, για να εξετάσει… το ενδεχόμενο άρσης της κοινοβουλευτικής ασυλίας του, καθώς επίσης και του συμπροέδρου του κουρδικού κόμματος HDP, Φιγκέν Γιουκσεκντάγ.

Ήδη, έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα σε βάρος τους μετά από παρέμβαση εισαγγελέα με την… υποψία διάπραξης «εγκλήματος κατά του Συντάγματος». Το πρόβλημα είναι ότι ζήτησαν αυτονομία για τις κουρδικές περιοχές… και πλέον αρκεί απλή πλειοψηφία την οποία διαθέτει το AKP, για να ζήσουν το δικό τους «Εξπρές του Μεσονυχτίου»…

Ο μετριοπαθής και ουδέτερος (βλ. φασιστοειδές και εμπαθής) Τούρκος πρόεδρος φρόντισε να κοινοποιήσει την υποστήριξή του στην ποινική έρευνα, περνώντας έτσι «γραμμή». Επισήμανε, ότι οι Κούρδοι πολιτικοί πρέπει «να πληρώσουν το τίμημα» για τις δηλώσεις τους: «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε δηλώσεις που προτρέπουν υπέρ της διαίρεσης της χώρας».

Καταλαβαίνοντας τι τον περιμένει, ο Ντεμιρτάς ειρωνεύτηκε τον Ερντογάν λέγοντας πως «μοιράζει ετυμηγορίες όπως το Ανώτατο Δικαστήριο». Θα έχει στη φυλακή για παρέα 20 δημάρχους κουρδικών πόλεων που επίσης διώκονται με τις ίδιες κατηγορίες και έχουν ήδη προφυλακιστεί.