Αρμενία: Στρατιωτική άσκηση με νόημα

«Καμπανάκι» για το Αζερμπαϊτζάν αποτέλεσε μία από τις τελευταίες ασκήσεις του Αρμενικού Στρατού. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ανώτατος αξιωματικός της Αρμενίας, η άσκηση προσομοίωνε επίθεση στις εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε περίπτωση πολέμου.

Η άσκηση είχε διάρκεια 13 ημερών, έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κυρίως σε επίπεδο επιτελικού σχεδιασμού και περιελάμβανε κινητοποίηση 40.000 στελεχών και πολύ μεγάλου αριθμού εφέδρων.

Χαρακτηριστικά, ο υποστράτηγος Αρτάκ Νταβτιάν, επικεφαλής του Γραφείου Επιχειρήσεων του Αρμενικούς ΓΕΣ, ανέφερε ότι «Προσομοιώσαμε επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων και οικονομικής φύσης εγκαταστάσεων που επηρεάζουν τον πιθανό αντίπαλο. Δεν θα υπάρξουν επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους και δεν σχεδιάζουμε επιθέσεις σε πόλεις. Οι στόχοι μας θα είναι στρατιωτικοί και εγκαταστάσεις σημαντικές για την οικονομία. Ειδικότερα, σχεδιάσαμε επιθέσεις σε υποδομές πετρελαίου και αερίου, μεταφοράς ενέργειας κτλ οι οποίες θα επηρεάσουν την οικονομία.»