Απαράδεκτη… εθνική μεμψιμοιρία για Δήμα-Σαμαρά-Μόσχα

Είναι απλώς αδιανόητο, τη στιγμή που αρχηγός κόμματος το οποίο στηρίζει κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση, μεταβαίνει στη Μόσχα συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος καλό θα ήταν να συμμετείχε στο ταξίδι σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των ελληνορωσικών σχέσεων ακόμα κι αν θα προερχόταν από αντίπαλο κόμμα, να διατυπώνονται γκρίνιες που μας επιστρέφουν στη μιζέρια του πρόσφατου παρελθόντος…

Το πρόβλημα που ανέκυψε ήταν το αν το υπουργείο Εξωτερικών κατέβαλε τις δαπάνες της μετάβασης του υπουργού στη Μόσχα! Έλεος κύριοι! Μακάρι σε μια τέτοια αποστολή να μετέβαιναν μαζί εκπρόσωποι από τα δυο – πάλαι ποτέ, τουλάχιστον για το ένα – κόμματα εξουσίας, για να επιδείξει η Ελλάδα ένα διαφορετικό πρόσωπο, πιο υπεύθυνο, τουλάχιστον σε θέματα που άπτονται της διεθνούς εικόνας της χώρας!

Ακολουθεί η απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε:

«Οι πληροφορίες αυτές είναι ψευδείς. Ο κ. Δήμας συμμετέχει στην επίσκεψη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχει γίνει καμία δαπάνη από το Υπουργείο Εξωτερικών για τη συμμετοχή αυτή».