Απίστευτη δημοσκόπηση ανατρέπει το σκηνικό!

Οι ανατροπές δεν έχουν τελειωμό στο υπό διαμόρφωση προεκλογικό σκηνικό της χώρας και το ενδεχόμενο να βρεθούμε προ σαρωτικών εξελίξεων που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην οικονομία είναι περισσότερο από ορατό. Η νέα δημοσκόπηση της Public Issue που θα παρουσιάζεται στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής έχει ευρήματα – φωτιά, τα οποία θα δημιουργήσουν εντυπώσεις, θα προκαλέσουν συζητήσεις και κατά συνέπεια θα επηρεάσουν περαιτέρω το εκλογικό σώμα…

Η δημοσκόπηση δείχνει περαιτέρω πτώση της Νέας Δημοκρατίας, συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ που περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τη μεγάλη έκπληξη, το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που θεωρούσε μέχρι πρόσφατα το κόμμα του – τον εαυτό του επί της ουσίας – ως εκ των ων ουκ άνευ κυβερνητικό εταίρο, να μένει εκτός του Κοινοβουλίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει και νέα πτώση των ποσοστών της φτάνοντας πλέον το 22,5% έναντι 25% που είχε πριν από δύο εβδομάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και ηΔΗΜΑΡ με 12%. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.

Σημαντική είναι και η άνοδος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου που φτάνουν στο 8,5% από 6%, κάτι που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την «αιμορραγία» της Νέας Δημοκρατίας και την καταστροφή του ΛΑΟΣ το οποίο καταρρέει έχοντας φτάσει στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Άλλη μια έκπληξη είναι η Χρυσή Αυγή η οποία εκτοξεύεται στο 5% από το 2% που είχε πριν από 15 μέρες και προφανώς… διεκδικεί συνυπευθυνότητα για τα ποσοστά της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%.