Απίθανοι οι Τούρκοι, ελέγχουν και αρμενικό αεροσκάφος…

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις των Τούρκων προς κάθε κατεύθυνση, αφού μετά το περιστατικό με το αεροσκάφος των συριακών αερογραμμών, τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν αρμενικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-12 να προσγειωθεί για να διενεργηθεί έλεγχος!

Το αεροσκάφος μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από την Αρμενία στην περιοχή του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να υποπτευθούν ότι αποτελούσε ρωσικό «κόλπο», αφού η Αρμενία είναι σύμμαχος και προχώρησαν στην προαναφερθείσα ενέργεια.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία των Τούρκων επιβαρύνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τη Μόσχα, κάτι που δεν θα τους βγει σε καλό… Η Τουρκία βέβαια υποστηρίζει ότι είχε δώσει άδεια υπέρπτησης του εδάφους της υπό την προϋπόθεση ότι θα προσγειωνόταν στο Ερζερούμ για να ελεγχθεί… Ο έλεγχος τελείωσε και το αεροσκάφος έλαβε άδεια να συνεχίσει το ταξίδι του… Η εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ μεταδίδει ότι η Αρμενία είχε συναινέσει στον έλεγχο. Το ερώτημα που εγείρεται είναι για ποιον λόγο χρειαζόντουσαν τότε μαχητικά στον αέρα για να το οδηγήσουν στο έδαφος…