Τουρκία: Απίθανη περίπτωση ισραηλινής κατασκοπείας!

Η υπόθεση που αποκαλύπτεται από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω τις προβληματικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες και θα δώσει το πρόσχημα – σε όσους το αναζητούν – για να προβούν σε επιπλέον κινήσεις που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» που σιγοκαίει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τους Τούρκους πιλότους κατά τη διάρκεια της πτητικής τους εκπαίδευσης! Η βάση από την οποία εκτελούνταν τα προγράμματα πτητικής εκπαίδευσης βρίσκεται στο Ικόνιο. Στη συγκεκριμένη βάση ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης της τουρκικής Αεροπορίας, έως ότου οι πιλότοι είναι έτοιμοι να περάσουν στα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Συγκεκριμένα, με τρόπο που δεν διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ οι Ισραηλινοί κατέγραφαν τις συνομιλίες ανάμεσα στους χειριστές των εκπαιδευτικών αεροσκαφών μέσω ασυρμάτου, με σκοπό να πληροφορηθούν και να αξιολογήσουν τα προγράμματα πτητικής εκπαίδευσης αλλά και να πληροφορηθούν τις τακτικές που χρησιμοποιούν στον αεροπορικό πόλεμο.

Οι Τούρκοι φέρονται να αντιλήφθηκαν σε κάποιο χρονικό σημείο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, πιθανότατα να υποπτεύθηκαν και τους Έλληνες, με αποτέλεσμα η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) να ξεκινήσει πρόγραμμα κρυπτογράφησης των συνομιλιών! Τούρκοι μηχανικοί έχουν αναλάβει να αναπτύξουν το λογισμικό που θα επιτρέψει την ανάπτυξη προηγμένου συστήματος κρυπτογράφησης των συνομιλιών για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και τα μαχητικά.

Είναι εντυπωσιακό – όσο βέβαια και απολύτως αναμενόμενο – ότι τα σύγχρονα κράτη δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και επιδιώκουν να συλλέξουν την οποιαδήποτε πληροφορία, ώστε στη διαδικασία της ανάλυσης να επιτρέψει την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα βελτιώσει τη γνώση του αντιπάλου, άρα θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των φίλιων δυνάμεων…