Δοκιμές πολυβόλων με τηλεσκοπικά πυρομαχικά

Η Textron Systems Advanced Systems, θυγατρική της Textron Inc. ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμά της με την ονομασία US Army Lightweight Small Arms Technologies (LSAT), ολοκλήρωσε επιτυχώς την κρίσιμη διαδικασία αξιολόγησης από τις μονάδες, του πολυβόλου της με τηλεσκοπικά πυρομαχικά (Case Telescoped Light Machine Gun – CT LMG).

Η αξιολόγηση έλαβε χώρα στο Εργαστήριο Μάχης Ελιγμού στο Fort Benning, για τρεις εβδομάδες, τον περασμένο μήνα. Η δοκιμασία από τις μονάδες περιελάμβανε στρατιώτες από τάγματα στρατονομίας, πεζικού κι από τους Rangers. Χρησιμοποιήθηκαν οκτώ πολυβόλα τα οποία έβαλαν συνολικά 25.000 σφαίρες, προκειμένου να αξιολογηθεί η απόδοσή τους σε σημεία ένα προς ένα με το γνωστό πολυβόλο Μ249 και η καταλληλότητα του νέου πολυβόλου για όλες τις χρήσεις που θα του κάνει ένας πολυβολητής, με βάση σενάρια που είχαν επινοηθεί.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, οι αρχικές κριτικές ήταν άριστες και απόλυτα θετικές. Το πολυβόλο μαζί με τα τηλεσκοπικά πυρομαχικά είναι 40% ελαφρύτερα από το Μ249, όταν μεταφέρονται 1.000 φυσίγγια ενωμένα μεταξύ τους. Το συνολικό βάρος σε αυτήν την περίπτωση φτάνει τα 9,7 κιλά. Το ελαφρύ πολυβόλο τηλεσκοπικών πυρομαχικών λειτουργεί με αέρια, είναι αερόψυκτο, βάλει αυτόματα ή ημι-αυτόματα, ανοικτού κλείστρου και ο ρυθμός βολής φτάνει τα 650 φυσίγγια το λεπτό.

Τέλος, σχεδιάζονται νέες δοκιμές σε συνεργασία με την Αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, ενώ ο Στρατός καθορίζει γραπτώς τις απαιτήσεις του για ελαφρά όπλα.