Αμερικανική βοήθεια στα συσσίτια της Εκκλησίας…

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 δολαρίων είναι η προσφορά της ορθόδοξης εκκλησίας της Αμερικής, ένα ποσό που παραδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με σκοπό να ενισχυθεί η προσπάθεια της ελληνικής Εκκλησίας στον τομέα των συσσιτίων απόρων και άλλων φιλανθρωπικών έργων.

Ο κ. Δημήτριος που βρίσκεται στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τα γραφεία της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Αποστολή» όπου τον υποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής, συνάδελφος δημοσιογράφος, Κωστής Δήμτσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον πολιτισμό και την ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, λέγοντας: Η Ελλάδα «έχει τουλάχιστον 6.000 χρόνια ζωής, έχει ιστορία, πολιτισμό. Από αυτή τη χώρα έχουν περάσει όλου του κόσμου οι στρατοί και τα έθνη και αυτός ο τόπος επιβίωσε και παρήγαγε πολιτισμούς. Δεν πρόκειται εμείς τώρα να σταματήσουμε να υπάρχουμε ως έθνος και ως χώρα, ούτε κανένας μπορεί να μας σταματήσει».

«Πρέπει να σταθούμε δίπλα σε όποιον υποφέρει και προσδοκά την στοργική μας ανταπόκριση», ήταν τα λόγια με τα οποία ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Δημήτριος, μιλώντας για το όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να βοηθηθούν με κάθε τρόπο οι Έλληνες που υποφέρουν…