ΕΚΤΑΚΤΟ – Καντάφι: Αγωνία απόκρυψης του σημείου ταφής…

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι τάθηκε το πρωί, σε λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε σε μυστική τοποθεσία στη λιβυκή έρημο, όπως δήλωσε προ ολίγου στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

«Η ταφή του θα γίνει σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο», είχε δηλώσει άλλος αξιωματούχος τηλεφωνικώς στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η αποσύνθεση της σορού του Καντάφι έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που δεν επιτρέπει περαιτέρω διατήρηση της σωρού: «Καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί για να πάρει τη σορό του η φυλή του», προσέθεσε ο ίδιος.

Μαζί θα τάφηκε και ο γιός του Καντάφι, Μοτάσεμ. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το νέο καθεστώς της Λιβύης στερείται νομιμοποίησης στη Λιβύη και γι’ αυτό τρέμει στην ιδέα να είναι γνωστό το σημείο όπου έχει ταφεί ο συνταγματάρχης, αφού θα μπορούσε να γίνει «τόπος προσκυνήματος» από όπου θα μπορούσε να προκύψει νέο αντάρτικο με στόχο την ανατροπή της δικής τους εξουσίας.

Η υπόθεση είναι παρόμοια με αυτή του Σαντάμ Χουσεΐν και του Οσάμα μπιν Λάντεν, για τους οποίους δεν είναι γνωστό που ακριβώς έχει ταφεί, με τον δεύτερο να αναπαύεται στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού, εάν όχι στα στομάχια των ψαριών που ζουν εκεί μέσα…