Έναρξη δοκιμών για τη μαροκινή φρεγάτα

Τα ολλανδικά ναυπηγεία Damen Schelde ολοκλήρωσαν την κατασκευή της φρεγάτας κλάσεως «SIGMA» για το μαροκινό βασιλικό Ναυτικό και πλέον το σκάφος βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα όπου θα πραγματοποιηθούν οι θαλάσσιες δοκιμές.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από σχετικά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.

Πρόκειται για φρεγάτα μήκους 107 μέτρων, η οποία αποτελεί επί της ουσίας προσαρμογή του σχεδίου της αντίστοιχης κορβέτας που οι Ολλανδοί έχουν κατασκευάσει (τέσσερις τον αριθμό) για το ναυτικό της Ινδονησίας, κάτι το οποίο κατέστη εφικτό λόγω της σπονδυλωτής διάρθρωσης που ακολουθούν στον σχεδιασμό οι Ολλανδοί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι η δεύτερη και η τρίτη φρεγάτα που προβλέπεται στο συμβόλαιο θα είναι 98 μέτρων μήκους. Η δεύτερη αναμένεται να καθελκυστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα ολλανδικά ναυπηγεία διαθέτουν την τεχνογνωσία ναυπήγησης σκαφών από επτά έως 200 μέτρων. Το παρόν διάστημα, πέραν των προαναφερθέντων συμβολαίων, τα ναυπηγεία κατασκευάζουν τέσσερα περιπολικά σκάφη και ένα πλοίο λογιστικής υποστήριξης, το μεγαλύτερο σκάφος που έχουν ναυπηγήσει στην Ιστορία τους.