Συνέδριο για τις ελληνοαραβικές σχέσεις στον μεσογειακό χώρο

Ένα ενδιαφέρον και φιλόδοξο συνέδριο διοργανώνεται στην Αθήνα με αντικείμενο το μέλλον των παραδοσιακών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τον αραβικό κόσμο.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Παρατηρητήριο Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Πολιτικής του ιδρύματος Ε.Κ.Ε.Μ. (www.ekemeuroenergy.org/en) και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Middle East Economic Survey και το Αραβό-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Το συνέδριο που διοργανώνεται στις 8 Δεκεμβρίου 2010 θα εξειδικεύσει τις Ευρω-Αραβικές Ενεργειακές Σχέσεις στο Χώρο της Μεσογείου. Θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «σκοπός του συνεδρίου είναι να διευκολύνει το γόνιμο διάλογο μεταξύ ανώτατων κρατικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών και ειδικών επιστημόνων και από τις δύο πλευρές της Μεσογείου, έτσι ώστε να υπάρξει μια σε βάθος ανάλυση των νέων δυναμικών της Ευρω-Αραβικής συνεργασίας στους τομείς του Φυσικού Αερίου, του Ηλεκτρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».