Συμβόλαιο 44 εκατ. δολαρίων για το TSS

Το Κέντρο Ναυτικού Πολέμου Επιφανείας (Naval Surface Warfare Center) του Ναυτικού των ΗΠΑ ανέθεσε Lockheed Martin συμβόλαιο για την παραγωγή του συστήματος Target Sight System (TSS).

Το TSS αποτελεί στο σύστημα ελέγχου πυρός των επιθετικών ελικοπτέρων AH-1Z Cobra του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC) και το ύψους 44 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ συμβόλαιο που αφορά την παραγωγή 18 συστημάτων αποτελεί συνέχεια προηγούμενου.

Αυτό αφορούσε 16 συστήματα και είχε ανατεθεί τον Μάρτιο του 2008, ενώ το πρώτο TSS παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2009. Το TSS ολοκληρώνει σε μία σταθεροποιούμενη μονάδα υψηλής τεχνολογίας αισθητήρες (καταδείκτη λέιζερ, έγχρωμη τηλεοπτική κάμερα και έναν τρίτης γενιάς αισθητήρα υπερύθρων πρόσθιας θέασης –FLIR- με αυξημένη επεξεργαστική δυνατότητα εικόνας), και επιτρέπει στο πλήρωμα του AH-1Z Cobra την πρόσκτηση, ιχνηλάτηση, κατάδειξη και εμπλοκή των στόχων στο πεδίο της μάχης.

Η παραγωγή των εν λόγω 18 συστημάτων που αντιπροσωπεύουν τις μερίδες χαμηλού ρυθμού παραγωγής (LRIP) 6 και 7 πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του 2011. Το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους αναμένεται η ανάθεση συμβολαίου για την παραγωγή 226 επιπλέον συστημάτων.