Συζητήσεις PTC-Μόσχας για τα Mistral

Η Parametric Technology Corporation (PTC) σκοπεύει να λάβει μέρος στην ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού για την κατασκευή των «ρωσικών» ελικοπτεροφόρων Mistral για λογαριασμό του ναυτικού της Ρωσίας, εάν φυσικά η Μόσχα αποφασίσει προχωρήσει στην απόκτηση του συγκεκριμένου τύπου.

Υπενθυμίζεται πως η Μόσχα συζητάει με το Παρίσι την πιθανότητα απόκτησης ενός σκάφους από την DCNS καθώς και την παραγωγή τριών ακόμα στην Ρωσία. Η συγκεκριμένη κλάση έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 16 ελικόπτερα, 4 αερόστρωμνα, 70 τεθωρακισμένα οχήματα συμπεριλαμβανομένου 13 αρμάτων μάχης καθώς και 450 άτομα με πλήρη φόρτο.

Η PTC υπογραμμίζει πως εάν η Ρωσία προχωρήσει στην συγκεκριμένη προμήθεια τότε είναι σε θέση να εγγυηθεί πως το σύνολο των ζωτικών συστημάτων του σκάφους θα είναι συμβατά με τα ρωσικά πρότυπα.

Η εταιρία είναι ειδικευμένη στην ανάπτυξη συστημάτων τα οποία έχουν εγκατασταθεί σε σκάφη της DCNS τα τελευταία είκοσι χρόνια και προορίζονταν προς εξαγωγή, όπως φρεγάτες και υποβρύχια για το Μαρόκο και την Βραζιλία.

Οι συζητήσεις της εταιρίας με την ρωσική πλευρά θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο του 2010 κατά την έκθεση EURONAVAL.