Σάλος στην Κύπρο από τις δηλώσεις Χριστόφια…

Μια απίστευτη δήλωση-ολίσθημα του προέδρου Χριστόφια στη Νέα Υόρκη, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιλώντας στο γνωστό Ινστιτούτο Brookings, δήλωσε, ότι 1974 στην Κύπρο είχαν εισβάλει Ελλάδα και Τουρκία, προβαίνοντας σε αρνητική αναφορά για τις «μητέρες πατρίδες» των δυο μερών!

Με απλά λόγια, ο Χριστόφιας εμφανίστηκε να εξισώνει την τουρκική εισβολή με το πραξικόπημα στην Κύπρο από τη χούντα των Αθηνών. Σε μια προσπάθεια διπλωματικού «στρογγυλεύματος» της κατάστασης ώστε να εμφανιστεί στο διεθνές ακροατήριο ως «πολιτικά ορθός», επί της ουσίας μετατράπηκε σε απολογητή της Άγκυρας! Λες και δεν έχει ποτέ ακούσει περί της ανάμιξης του «ξένου παράγοντα» στην υποκίνηση όσων καταγράφηκαν εκείνη την εποχή στη μεγαλόνησο…

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Όταν όμως ο Κύπριος πρόεδρος απαξιώνει με τέτοιον τρόπο τη θυσία Ελλαδιτών αξιωματικών που έπεσαν μαχόμενοι για την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, σίγουρα θα έπρεπε να είναι πολύ, μα πολύ πιο προσεκτικός.

Η κυβέρνηση της Κύπρου αντέδρασε μιλώντας για απομόνωση μιας φράσης του προέδρου Χριστόφια η οποία και διαστρεβλώνει όσα πραγματικά υποστήριξε στην ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings και πως στόχος ήταν, στο πλαίσιο σύντομης ιστορικής αναδρομής, να υπογραμμισθεί η συμπαιγνία της ελληνικής χούντας με την τότε τουρκική κυβέρνηση, σε βάρος του κυπριακού λαού…

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… σύντροφε Χριστόφια, που θα μπορούσες απλά να καταδικάσεις απευθείας την τότε αμερικανική κυβέρνηση και την εμπλοκή της στις εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο που οδήγησε στην τραγωδία και όχι να ρίχνεις νερό στον τουρκικό «μύλο» που επί δεκαετίες επιδιώκει και έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό να διαρρήξει τον ψυχολογικό σύνδεσμο Ελλαδιτών και Κυπρίων ΕΛΛΗΝΩΝ.