Πράσινο φως από το Πεντάγωνο για τις νέες εκδόσεις Stryker

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή των νέων εκδόσεων του τροχοφόρου ΤΟΜΑ Stryker.

Οι νέες εκδόσεις θα έχουν σκάφος σχήματος “V”, διπλάσιου πάχους, ώστε να παρέχει καλύτερη προστασία από εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο διευθυντής προμηθειών του υπουργείου Άμυνας ενέκρινε 99 εκατ. δολάρια για την αγορά των υλικών που θα απαιτηθούν για 330 οχήματα, ενώ στις αρχές του μήνα εγκρίθηκε ποσό 30 εκατ. δολαρίων για τη διεξαγωγή επιπλέον δοκιμών και υλικών για την αρχική παραγωγή. Επιπλέον, τον Απρίλιο είχαν εγκριθεί άλλα 192 εκατ. δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη του νέου σχεδίου. Ωστόσο, ο διευθυντής προμηθειών ζήτησε από τους υπευθύνους να προχωρούν στα επόμενα στάδια μόνο εφόσον έχει δώσει την έγκρισή του.

Οι απαιτήσεις του Στρατού ανέρχονται σε 450 οχήματα αυτού του τύπου για να εξοπλίσει τις οκτώ από τις 10 ταξιαρχίες Stryker, εξαιρώντας αυτή που είναι επιφορτισμένη με αποστολές ΡΒΧΠ αναγνώρισης και αυτή που διαθέτει οχήματα με πυργίσκου πυροβόλου (τροχοφόρα άρματα).

Στόχος της εταιρείας General Dynamics είναι να έχει έτοιμα τα οχήματα της ταξιαρχίας που θα μεταβεί στο Αφγανιστάν τον Ιούλιο του 2011. Το κόστος των πρώτων 120 οχημάτων θα ανέλθει στα 51 εκατ. δολάρια. Η ολοκλήρωση των παραδόσεων τοποθετείται τον Φεβρουάριο του 2012.