Πλήρης ρήξη Τουρκίας – Δύσης για το Ιράν…

Μπορεί όλη σχεδόν η υφήλιος να ανησυχεί για τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν, όχι όμως η Τουρκία, φαινομενικά τουλάχιστον…

Είναι φυσιολογικό να έχει μεγιστοποιηθεί πλέον η νευρικότητα της Ουάσιγκτον όταν επισημοποιήθηκε η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να απομακρύνει το Ιράν από τη λίστα των χωρών που αποτελούν απειλές εθνικής ασφαλείας. Η οριστική απόφαση που θα υιοθετήσει το τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας θα ληφθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται, όπως αποκαλύπτεται και σε δυο άρθρα – αναλύσεις που φιλοξενούνται στο περιοδικό «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ότι παρόμοια συμπεριφορά επιδεικνύουν οι Τούρκοι και έναντι της Ελλάδας, την οποία επίσης απομακρύνουν από τη λίστα των χωρών που αποτελούν απειλή εθνικής ασφαλείας.

Στην περίπτωσή μας βέβαια, η τουρκική ενέργεια μάλλον εξηγείται υπό το πρίσμα της υποτίμησης των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα μας μετά από πολλά χρόνια εξοπλιστικής απραξίας τη στιγμή που η ίδια πράττει το εντελώς αντίστροφο, αλλά και ως ένα επικοινωνιακό παίγνιο το οποίο χρησιμοποιεί για να πείσει το διεθνές ακροατήριο για τις ειρηνικές της διαθέσεις.

Ασφαλώς βέβαια, τα λόγια δεν ταιριάζουν με τις πράξεις, ποιος όμως ασχολείται στην Ελλάδα;

Ειδήσεις σαν την συγκεκριμένη, επίσης, καθιστούν ακόμα πιο αξιόπιστες τις φοβίες αραβικών καθεστώτων ότι η Τουρκία δεν αντιτίθεται στην πυρηνικοποίηση του Ιράν, καθώς θα τη χρησιμοποιήσει στη συνέχεια ως άλλοθι για να δικαιολογήσει το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο το οποίο διακαώς επιθυμεί να αποκτήσει και για λόγους διεθνούς εικόνας και επιρροής και για λόγους πραγματικής ανασφάλειας για το μέλλον…