Παρουσίαση πυραύλων εδάφους-εδάφους νέας γενιάς από τη MBDA

Tην Eurosatory επέλεξε η MBDA για να αποκαλύψει τη νέα γενιά πυραύλων εδάφους-εδάφους που σχεδιάζει να αναπτύξει, με πρωταρχικό στόχο την κάλυψη των σημερινών αλλά και των μελλοντικών επιχειρησιακών αναγκών του Γαλλικού Στρατού.

Η νέα γενιά πυραύλων εδάφους-εδάφους, το πρώτο μέλος της οποίας θα είναι ο MMP (Missile Moyenne Portee), θα περιλαμβάνει κατευθυνόμενους φορητούς πυραύλους μικρού βάρους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταστρέφουν ακόμη και θωρακισμένους, κινητούς και σταθερούς στόχους. Οι πύραυλοι νέας γενιάς θα είναι εξοπλισμένοι με κεφαλές με οπτικούς αισθητήρες και αισθητήρες υπερύθρων της SAGEM και θα είναι φιλοσοφίας fire & forget, προκειμένου να διασφαλίζουν στο χρήστη τους προστασία μέσω κάλυψης, μετά την εκτόξευσή τους.

Ο ΜΜP θα μπορεί να πλήξει στόχους σε αποστάσεις της τάξης των τεσσάρων χιλιομέτρων, ενώ ο ίδιας διαμέτρου, αλλά μεγαλύτερου μήκους MLP (Missile Longue Portée), θα έχει ακτίνα οκτώ τουλάχιστον χιλιομέτρων. Οι νέοι πύραυλοι θα είναι φυσικά συμβατοί με τα συστήματα FELIN και SCORPION που αναπτύσσονται για λογαριασμό του Γαλλικού Στρατού.